piektdiena, 2009. gada 4. decembris

Pirmā nedēļa aizvadīta.



Sveiciens visiem no Capetown, droši vien būtu briesmīgi stāstt, cik šeit ir daudz saules, apzinoties, kāds laiks patreiz Latvijā :) Ar vēju arī te viss kārtībā, pagaidām pūš katru dienu, līdz ar to mums izvērtusies pamatīga treniņnometne.

Pirms pāris dienām bijām spotā ar nosaukumu Witsands - smilšaina pludmale kalna pakājē, savukārt piebraukšana metrus 50 virs tās, skats unikāls. Apstākļi tur bija diezgan skarbi, lieli viļņi un vējš, kas visu laiku pieņēmās. Kompānijā atkal bija daži proraideri, tie džeki prot braukt :) Man diena beidzās visai neveiksmīgi, iemala vilnis un salūza masts.. Vēlāk, beidzot devāmies uz pilsētas centru, bija jau pavēls vakars un pabtaucoties pa ielām palika tā nedaudz neomulīgi, jo gandrīz visi veikali, ēstuves bija aizvērušās un apkārt vieni vienīgi melnie, protams, kas meklē,tas atrod, arī mēs uzgājām kādu ne tik "melnu" ētuvi un pavakariņojām.

Nākamā diena atkal bija vējaina, bet nekur nebija viļņu, tas tā dīvaini, pūš vējš 12-14 m/s, bet viļņu praktiski nav. Pēcpusdienā nelieli vilnīši parādijās vietā pēc nosaukuma Melkbos, tur arī paburājām.


Witsands beach.


Vakardien cēlāmies ļoti agri, ar domu braukt uz Witsands, jo it kā tad esot labāki viļņi, bet reāli nebija nekā, ne viļņu, ne vēja, tikai sauļoties varēja. Lai diena būtu piepildīta, aizbraucām ar Janku uz mazu pilsētiņu indijas okeāna pusē, pamielojāmies indiešu restorānā un izbraucā ar vilcienu, kas kursē tieši gar pludmali.



Vējš pieņēmās, aizbraucām atpakaļ uz atlantijas okeāna pusi, bet tuvākajā spotā nekā prātiga nebija, virzījāmies tālāk uz dienvidiem līdz dabas parkam, kura teritorijā atrodas viena no labākajām viļņu vietām. Lai gan braucām tikai paburāt, par iebraukšanu ir jāmaksā jebkuram. Galā mūs sagaidija, pastiprs vējš, viļņi un bariņš ar babūniem, šie nekautrējas iekāpt jebkurā atvertā mašīnā un ja nebūtu pāris ganu, velns vien zina, ko vēl sadarītu. Tākelējot buras, turpat blakām mūs citīgi vēroja, kāds strauss. Viļņi tiešām tur bija superīgi, gari un jaudīgi, tikai pie krasta īsti vēja nav, bet kā vienmēr, labākie viļņi veļas sarežģitākās vietās. Līcis sastāv no divām mazām smilšu pludmalēm un pa vidu ir akmeņi, kurus mums abiem nācās izbaudit. Man gāja smagāk, salūza masts divās vietās, apskādēts dēlis un viss pārējais, Janka tika vieglāk cauri, ar nedaudz apskādētu dēli. Laikam bijām pārrēkinājuši savas spējas :)




2 komentāri:

LAT 717 teica...

tad tu jau 2 mastus esi norakstījis?

Dagnis Bricis teica...

jā, divi ir pagalam, 370 tagad no Krišjāna aizņēmos, vēl ir ar ko braukt :)