pirmdiena, 2009. gada 7. decembris

Bezvēja dienas Keiptaunā.


Nu jau kā trešo dienu mums šeit Keiptaunā nepūš un pēc prognozes arī rīt vēl nepūtīs, nedēļas otra puse solās vējaina. Bet garlaicīgi šeit nav, bijām aizbraukuši pavērot naktsdzīvi, praktiski visa rosība notiek uz Long street, dažādi restorāni, klubi, kafejnīcas un pilns ar melnajiem, kuri diemžēl nedaudz rada diskomfortu. Biju līdzi paņēmis fotokameru un tā manāmi piesaistīja uzmanību, kā aŗi netrūka daudzie kapeiciņas prasītāji. Savukārt arhitektūra un interjera dizains te ir pavisam citā dimensijā, viss ir pievilcīgi krāsains un mājīgs, pa retam ir tikai mums ierastie dzeltenpelēkie toņi un eirostila interjers, bet tur arī cilvēku nav.

Svētdien sakrāvām dēļus uz jumta, cerībā, ka varbūt vakarpusē, vairāk uz raga galu, iepūtīs. Pa ceļam apskatījām jauno futbola stadionu, bet tam pārāk tuvu pagaidām vēl nelaiž. Tā pat visur citur, dekorācijas vairāk liecina par pasaules futbola čempionāta, nevis ziemassvētku tuvošanos :) Izbraucām vienu no tūristu apmeklētākajām pludmalē un iegriezāmies mazā pilsētiņā, kurā bija neliela zvejnieku osta, bet tā arī isti netapa skaidrs, ko viņi šeit zvejo. Savukārt ostā mierīgi dzivojās roņu ģimene.

Mums te ir radusies doma apgūt serfu, jo te ir daudz labu viļņu vietu, it īpaši indijas okeāna pusē. Kā arī daudz serferu, nomu, veikalu un nereti, kad nav vēja, ir labi viļņi. Svētdien vakarpusē tā arī neiepūta, bet ar serfu būtu bijis ko darīt.

Gaidam vēju !


Long street.


Dekorācijas.



Nav komentāru: