svētdiena, 2009. gada 13. decembris

Mums seit Keiptaunā iepūta.


Dažas bezvēja dienas, kuras labi pavadījām un kārtigi atpūtinājām rokas, tikai nāca par labu, jo nu jau esam četras dienas noburājušies, uz rokām jau jaunas tulznas sāk veidoties. Tāds ari bija mērķis šurpbraucot, ir gan viļņi, gan vējš un ļoti labs trenniņš.

Ceturdienas vakarā atnāca vējš un te pat tuvējā spotā sunset beach, sakarigi uzburājām, viļņu nebija daudz, bet šo to labu varēja noķert, ari kādu kaiteru, jo tie ar bija aizcietušies bezvēja dienās, brauca krustu šķērsām, kā traki :) Piebiedrojās arī Tomass (mūsu namīpašnieks), ir interesanti sekot viņam līdzi uz udens, jo viņš kaut kā labāk saprot viļņus šeit, kā ari biežāk tos noķer, tas ko viņš uz viļņa izpilda, jau ir cits stāsts.

Piektdiena man iesākās visnotaļ pozitīvi, jo iegādājos savu pirmo sērfdēli. Pagājušovasar kāds lietuvietis iedeva Pāvilostā pamēģināt, un pēc pāris pavaditiem vakariem uz ūdens, sapratu ka tas man ir jāapgūt. Ari šeit daudzi labi vindsērferi, paralēli sērfo, tas ir labs treniņš, kā ari patikama nodarbe, dienās, kad nav vēja, jo nereti te var atrast labus sērfojamus viļņus. Man iesākumā isti nebija skaidribas, no kā te viļņi veidojas, bet faktiski, lai cik ari stipri nepūstu, te nāk svels, no vēja te tiek sadzīts tikai pamatīgs čops. Tā nu es pēc Tomasa ieteikuma, vietējā surf veikalā nopirku dēli. Izmērs 7'6 iesākumam esot ļoti labs. Cena te ir visnotal pozitīva, dēlis ar spurām, līšu un čeholu, izmaksāja 350eur, ražots te pat uz vietas Keiptaunā, kas varētu būt labs suvenīrs arīdzan :)



Tālāk mēs devamies uz pašiem dienvidiem, spotu, kas atroda dabas parkā un kā jau zvēru dārzā, tur mūs sagaidija babūnu (pērtiķu) uzlidojums. Diezgan izveicigi dzivnieki, jā mašīnai durvis nebūs aizslēgtas, iekāps kā savējā, acis nepamirkšķinot. Protams, viss kas šiem nepieciešams, ir kas garšīgs, bet kaut kas jau labs var gadities dažādās rokas somiņās utt.. Kas ari notika, kādam iesirmam pāritim, nācās iet palīgā atgūt rokassomiņu. Sagrābis to bija pats vadonis, kurš stundas laikā, pa visu to burzmu, reizes trīs ari paspēja paveikt savas virišķās funkcijas. Vēlāk atbrauca gani un padzina šos tālāk, mēs bijām drosibā :)




Burāšana ari bija interesanta, jo iepriekšējā reizē es tur salauzu mastu un izskrēju akmeņos, bet tas jau vairāk aiz nezināšanas, jo ne tur bijām piebraukuši un ne tur viļņus ķerstījām. Šoreiz bija kompānija ar vietējiem un pavērojot kā viņi brauc, rodas daudz lielāka skaidrība. Tas seit ir loti pozitīvi, kad visur apkārt ir daudz burātāju. Un kā jau vienmēr, ari šai dienā it kā bija daži trukumi, vēja bija tā pamaz, tāpēc izmantoju lielāko, līdzpaņemto inventāru 5.2/84 un bija ļoti ok, jo beidzot atradu jaunajam RRD Thruster sakarigu spuras novietojumu. No sākuma, likās, ka dēlis kaut kā negrib griezties, tad pamazām sāku variēt, ar spuru un mastpēdu.



Sestdien un svētdien devāmies vairāk uz ziemeļiem, pirmā bija jau zināmā Melkbosa, vējš bija stiprs, kas visu laiku pieņēmās, trīs reizes mainīju buras uz mazāku, cetrurto vairs negribējās un biju ari noguris. Kā arī bija diezgan saspringta burāšana, neskaitiju, bet uz udens bija visamz buras 50. Iepūta pamatīgi, pilsētas statuja, jeb table mountain izskatījās pavisam savādāks.



Nākamajā dienā nonācām vēl tālak uz ziemeliem, mazā pilsētiņā Yzerfontein. Skaista pludmale, mazs licitis un no tālienes viļņi izskatījās unikāli, gari, nedaudz offšorigi. Iegāju ar 4.7/74. Sākumā bija ļoti labi, vēlak vējš nedaudz pielika un palika raustigs, laikam arī iepriekšējo dienu sagurums, pēc 3 stundām pielika punktu, nevar taču jēgu pārburāt :)

ps. ari turpmākās dienas sola vēju..

2 komentāri:

kate teica...

Superīgi Jums tur iet - silts un skaisti saulrieti :), pie mums sniegs un auksts vējš, brr.

Dagnis Bricis teica...

Aha, vienīgais trūkums - ūdens augsts :)