otrdiena, 2011. gada 1. novembris

Sacensības.

Tiem, kas nezin, tad šīs vasaras lielākais sasniegums vindsērfingā bija Liepājā organizētais Eiropas čempionāts Formula Windsurfing klasē, kas sapulcēja aplam daudz dalībnieku un izdevās godam. Bet pirms šiem mačiem, augusta sākumā, ar Elmāra Smiltenieka atbalstu, atkal ņēmos organizēt "Spinout kausu" FW un Slalom klasē. Neteiktu, ka esmu ļoti apmierināts, jo savācās tikai 15 dalībnieki, no kuriem 3 nebija latvieši, iespējams, ka šī klase ir zaudējusi savu popularitāti mūszemē, bet tomēr gribējās redzēt vairāk burātāju uz ūdens. Sacensību nagla bija brazīļu braucējs, viens no pasaules ranga piecinika Paulo Dos Reis, kurš arī uzvarēja ar jūtamu pārsvaru, žēl, ka neieradās pašmāju čempions FW klasē J.Preiss, būtu bijis interesanti pavērot līderu cīņu. Nākamais diezgan stabili nobrauca mūsu lielmeistars Ansis Dāle, un aiz viņa palika Māris Birzulis. Slalomu, atšķirībā no iepriekšējās vasaras, mums neizdevās izvest, bet, spriežot pēc Latvijas čempionāta, šinī disciplīnā ir palicis vēl sērīgāk ar dalībniekiem...
 "Surfpro Wave Cup" šosezon pamatīgi ievilkās, jo savā atvēlētajā laikā tādu stabilu prognozi nesagaidījām un nācās gaidīt, kad tiks izvests Latvijas čempionāts, kurā diemžēl pašam nesanāca piedalīties, bet pēc nostāstiem, esot bijusi tāda neliela vētra.
 Labāk vēlāk, nekā nekad, attiecīgi 23. septembrī prognoze bija labvēlīga, un varējām izvest viļņu mačus, solīts gan tika vairāk, bet bija pietiekami, lai brauktu aptuveni ar 5 kvadrātmetru burām. Kā jau Latvijas čempionātā, dalībnieku bija maz, tikai 11 braucēji, diemžēl igauņi neatbrauca, un atbraukušie lietuvieši īpašu aktivitāti neizrādīja, bet tas ir dabīgs iznākums, jācer, ka vairāk šis skaitlis nenodils. Nelielu problēmu sagādāja tiesnešu meklējumi, varējām savākt tikai 3 vīrus, Ričards Liepiņš bija kā galvenais tiesnesis, ceru ka viņam šī bija laba pieredze. Vērtēja un punktus skaitīja jau pieredzējušais Edgars Behmanis un Valdis Kļaviņš, bet sapratām, ka ar diviem ir par maz. Varbūt kāds no dalībniekiem bija neapmierināts ar vērtējumu, bet ir jāsaprot arī mūs organizatorus - mēs vēl tikai mācāmies un neko nedarot, nekas arī nenotiks. Šo maču rezultāti, atšķirībā no iepriekšējā gada, nekādu izbrīnu neradīja, uzvarēja Krišjānis Tūtāns, otrais Māris Minkevics un trešais Kristaps Vītols, jeb latviešu "Albeau", jo viņš pamanās startēt visās disciplīnās. Jaunums šinīs sacensībās bija supersesija, kas idejiski radās pavisam vienkārši, tieši pirms sapulces galvā ieklikšķēja, ka kaut kas trūkst, ieskatījos makā un ieraudzīju tur divas 50eur banknotes, tā, tad tās kādam derētu izcīnīt ! Tā bija īsa braucienu sērija, līdz finālam un uzvarētājam būtu jāsacenšas ar sacensību uzvarētāju par balvu, savukārt vērtēja paši braucēji. Finālā sacentās Krišjānis ar mūsu labāko freestyle speciālistu Žeņu, bet tomēr laurus, jeb 100eur, plūca Krišs.
Kā sacīkšu organizators, paldies gribu teikt mūsu mecenātam Arnim Burmistram, kurš ir atbalstījis visus līdz šim rīkotos Surfpro viļņu mačus, ne tāpēc, lai nestu savu reklāmu, bet lai vienkārši atbalstītu kustību :) Paldies arī dalībniekiem, tiesnešiem, Pāvilostas domei, veikalam Surfpro un Baubai.
Šoruden paspēju arī līdz Ristnai aizskriet, manuprāt, katru sezonu tur aizbraukt ir svēta lieta. Apstākļi bija ekselenti, kā ari izdevās ņemt dalību igauņu rīkotajos wave mačos, bet pasākums diemžēl bija pilnīgi ne tāds, kādu bijām iztēlojušies. Par to noteikt Krišam būs savs viedoklis, ja būs luste, izteikšos citreiz.
spinout kauss '11

Surfpro wavecup '11

Nav komentāru: