piektdiena, 2010. gada 14. maijs

Jauna "truba"


Laikam nekad šeit neesmu rakstījis, ka esmu diezgan labos draugos ar fotoaparātu, jeb varētu teikt, tā ir mana aizraušanās nmr. 2 un tuvojoties sezonai, nolēmu nedaudz atsvaidzināt esošo tehniku, bet kā jau vienmēr, atsvaidzināt sanāca diezgan pamatīgi :)

Līdz šim vindsērfingam nebija īsti piemērota objektīva, kaut gan iegūstot pirmo spoguļkameru, biju iegādājies diezgan palētu 300mm Sigmas objektīvu, bet tik pat mudīgi no tā tiku vaļā, jo jēgas nekādas. Pēc Āfrikas brauciena sāku cītīgi domāt un konsultēties ar citiem fotogrāfiem, kā iegūt sakarīgu performanci par pieņemamiem līdzekļiem un rezultātā nonācu pie fiksētajiem objektīviem - tādi, kam nav iespējama tālummaiņa, bet ir ļoti laba gaismas spēja. Iesākumā sāku ar īso galu un biju pamatīgi pārsteigts, jo augstā gaismas spēja paver pavisam citas iespējas, savukārt ierastā īpašība pievilkt objektu, kura šai gadījumā atkrīt, pēc pāris dienām vairs galīgi nešķita problēma.

Pēc tam savilku nedaudz ciešāk jostu un saņēmos kam nopietnākam, tas ir 300mm fiksētais objektīvs, dzivsvarā ap pāris kilogramiem. Vēl gan nav izdevies neko pabildēt no burāšanas, bet uz ielas jau sajutos kā paparaci :)


2 komentāri:

krish teica...

cool, tad varēsi sēdēt krastā un bildēt ;)

Dagnis Bricis teica...

uz maiņam sēdēsim ! :)