otrdiena, 2011. gada 1. novembris

Serfkluba attīstības plāns un elegantās Pāvilostas laivas.

Pagājušoruden tika sakārtotas visas formalitātes, un biedrība Pāvilostas serf klubs tika pilnvērtīgi piereģistrēta Latvijas uzņēmumu reģistrā. Tā kā klubs bija palicis bez savas mājvietas, tūlīt pēc jaunā gada ķēros vērsim pie ragiem. Kopā ar Pāvilostas domes galvu U. Kristapsonu un atbildīgo par projektiem V. Ģēģeri aizbraucām uz LAD mītni Grobiņā, kur arī tapa turpmākās rīcības plāns - rakstīt divus projektus Eiropas līdzfinansējumam. Viens par inventāra iegādi kluba vajadzībām un otrs par jauna kluba ēkas būvniecību, tā kā biedrība tikai varēja iesniegt vienu projektu, tad par ēkas būvniecību iesniedza Pāvilostas pilsēta. 
Abi projekti tika apstiprināti, un finansējums piešķirts, tik nevienu vēl nav izdevies pilnvērtīgi noslēgt.
Dažādu sīkumu dēļ, kā, piemēram, konta atvēršana Valsts kasē u.c. rezultātā, visu inventāru sadabūjām tikai rudenī, vēl palikušas dažādas formalitātes. 
Daudz smagāk iet ar ēkas būvniecību, jo, kā jau mūsdienās ierasts, nekas nenotiek termiņos. Pirms projekta iesniegšanas vajadzēja sagatavot ēkas skices, kā arhitektu izvēlējos Kristapu Vītolu, un apbūvējamā teritorija paredzēta uz pilsētas zemes, tūlīt aiz vecā klubiņa. Kristaps arī turpina darbu pie paša projekta un uz vasaras beigām uztaisīja kluba maketu, kuru zemāk var apskatīt bildēs. Diemžēl būvniecība vēl nav sākusies, bet jācer, ka nākamā gada pavasarī tā tiks aizsākta, un vasaras laikā ēka uzcelta. Trūkums varētu būt piešķirtā summa, tā nav pārāk liela, lai uzceltu pilnvērtīgu serf klubu un otrs - ēka būs pilsētas, nevis biedrības īpašums, par ko vairāki kluba biedri nav apmierināti.
Savukārt, pati biedrība arī nedaudz mainījusi izskatu, nākuši klāt vairāki jauni biedri, tika pārvēlēta valde, iesniegtas izmaiņas uzņēmumu reģistrā, un mēģināsim izcinīt sabiedriskā labuma statusu, lai būtu reālākas iespējas tikt pie blakusfinasējumiem no iespējamo sponsoru puses. Nedaudz sērīgāks skats ir no vietējo jauniešu puses, nezinu patiesos iemeslus - citi atrunājas ar krīzi, citi aizņemti darbos un kāds aizbraucis uz svešām zemēm, katrā gadījumā aktivitāte ir mazinājusies. Šai sakarā nākamvasar mēģināšu izcīnīt kaut kādu finansējumu treneru algām un vairāk piesaistīt vietējos bērnus.
Pāvilostas serfkluba makets

Nevaru neuzrakstīt par vēl dažiem aktīvistiem, sērferiem un nu jau Pāvilostas iedzīvotājiem, kas ziemā neguļ, bet būvē laivas. Biju pie šiem iebraucis ziemā uz mājīgu radošo darbnīcu, kur  tapa nelieli maketi, tika žāvēti dēļi, un kādā galdniecībā uzsākta laivas būvniecība. Pirmajā brīdī iepatikās fakts, ka netiek veidotas modernas mūsdienu laivas, bet pētītas vecās tehnoloģijas un būvētas parastas, kniedētas koka laivas. 
Tuvāk pavasarim tapa rezultāts, ne tikai laivas, bet arī jauna peldošā steķa būvniecība. Diezgan sakarīgs plānojums un ideāla piestātne gan laivām, gan jahtām. 
Nesanāca man aizbraukt uz laivu iesvētībām, kurās katra tika pie sava vārda, bet pirmo ūdenī ielaisto airu laivu iemēģināju, iebraucot jūrā diezgan paprāvos vilnīšos un atpakaļ atbraucot pilnīgi sausam. Manuprāt, ļoti iederīgs pasākums Pāvilostas buķetē, atliek vien novēlēt veiksmi uzsāktajā projektā, un, ja kādam rodas interese, kur, kas, kā, ieskaties šeit www.pavilostaslaivas.lv
Pāvilostas laivas

Nav komentāru: