pirmdiena, 2009. gada 21. decembris

Pēdējās dienas Keiptaunā.


Vakardien paburājām vēl vienā, līdz šim neiemēģinātā spotā Scarborought, kas atrodas tālāk uz dienvidiem aiz jau bieži minētā Witsands. Spots diezgan sarežģīts, bet tai pat laikā ar perfektiem viļņiem. Problēma ir ar vēju, tas pūš no krasta un ir ļoti raustīgs, brīžiem tas nokrītās līdz 1-2 metriem sekundē, savukārt brāzmās iepūš līdz pat 14 metriem. Salīdzinot ar pārējām vietām tur bija visgludākie viļņi, augstums 2-3 metri, burātāju gan nebija daudz, Krišjānis ar vienu holandieti bija aizbraucis ātrāk, mūsu kompānijai pievienojās vācietis no blakus istabas, rezultātā mersītim bija jāuzņem pamatīga krava :) Uz ūdens kopumā varēja but kādi 15 burātāji, daudzi vienkārši piebrauca, apskatījās un devās prom, jo iespējams, ka Platboomā, kas ir tālākais dienvidu spots, bija stabilāks un stiprāks vējš. Es ūdenī paliku viens no pēdējiem un vējš praktiski gāja uz beigām, kas ari sagādāja problēmas ar izkļūšanu krastā, jo aiz nelielās pludmales seko akmeņi un tur, kā vienmēr, ari plīst vislabākie viļņi, bet man viss beidzās veiksmīgi, kādam citam burātājam, gan nācās finišēt uz akmeņiem un apskādēt inventāru. Kopumā diena man patika, tikai šādiem apstākļiem priekš mana svara ir vajadzīgs lielāks dēlis.

Gandrīz katru dienu mēs šeit braukājam riņķī ar nokrautu mašīnu, bet mēs tādi neesam vienīgie, ik pa gabalam ir mašinas ar dēļiem un buru somām uz jumta, tad es kaut kādā bridi aizdomājios.. šeit noteikt ir viena no vindsērfinga mekām. Burātāju limenis šeit ari ļoti augsts, var sastapt dažus pro braucējus, bet pārsvarā ir vienkārši džeki, kas ļoti labi gāž, tā pat šie neiespringst uz inventāru, kā esam pieraduši latvijā, nereti lieto diezgan pavecus dēļus un mazpopulāras buras. Iegriezāmies diezgan daudzos un dažādos serf veikalos, inventāra piedāvājums ļoti liels - jauns, lietots, populārākie brendi, ko vien vēlies, cenas tādas pašas, kā eiropā. Tā pat vismaz puse no apmeklētajām sērfošanas pludmalēm, ir ļoti ērti piebraucamas, bet kā jau visur citur pasaulē, labākās ir sarežģītāk pieejamas. Ziemas periodā noteikt var te atgriezties, tik nākamreiz būsim gudrāki, par to kas jāņem līdz no inventāra.


Mūsu mersītis :)


Ieeja kādā no vietējiem serf veikaliem.


Skats no iekšpuses.


Mūsu mājas garāža un lielā inventāra kaudze.


Lai cik tas dīvaini nebūtu, diemžēl esmu tikai redzējis vienu melnādainu kaitotāju, tai brīdi pat uzgavilēju :) it kā šiem te ir visas iespējas un tā gluži nav, ka visi dzīvo trucīgi, daudziem ir iespējas strādāt labu darbu un attiecigi nopelnīt. Vai tāpēc, ka slinki, vai varbūt kāds cits iemesls, bet melnādainie šeit ne burā, ne serfo.


Nav komentāru: