sestdiena, 2009. gada 19. decembris

Atnāca svels.


Kādu laiciņu nebiju neko rakstījis, bet nekādu dižo notikumu arī nebija. Mājā, kurā dzivojam, ir pamatīga vāciešu invāzija, pamazām esam sapazinušies, ir viens jaunietis, ļoti spēcīgs frīstailā, kā ari visi pārējie ir burātāji.
Bet nu par burāšanu. Esam šeit sagaidījuši kārtigu svelu, vispirms bijām pašā tālakajā spotā Platboom. Tā bija pirmā reize dzīvē, kad atrados starp tik lieliem un jaudīgiem viļņiem, arī pie mums mēdz savelties mazi pauguriņi, bet tie visbiežāk ir lēzenas konstrukcijas, šeit vēlās pamatīgas sienas, vienkārši monstri.. Vairākas reizes, braucot pa vilni bija tā, ka bail virsū griest, jo samalt var pamatīgi :) Tā bija vislabākā diena, no šeit piedzīvotajām. Krišjānis burāja agri no rīta, vējš bija stiprāks un it kā viļņiem bija jābūt labākiem, bet mēs negribējām celties sešos un vēlāk pietika gan vējš, gan viļņi.
Pēc sešām noburātām dienām sanāca pāris dienas atvilkt elpu, kaut gan vienudien varēja braukt uz Witsands, palikām mājās, jo vēja virziens bija no labās puses. Un atnāca nākamais svels, nekur tālu nebija jābrauc, te pat tuvējā Sunset beach. Vējš nebija pārāk stiprs, izmantoju lielāko dēli ar 5,2 buru un atkal ķēros klāt eksperimentiem ar jauno Thruster, pārsvarā izmēģināju dažādas spuras, bet diemžēl šis īsti nav dēlis, ko esmu vēlējies.
Vakar no rīta puses vēja nebija, beidzot iemēģinājām jauniegūto serf dēli, aizlaidām uz Big Bay, kur priekšā bija pilns ar sērferiem, jo tur vilnis gludāks, kā arī daudzus vilina pludmales iekārtojums, kafejnīcas, ērts stāvlaukums, glābēji, tualetes, dušas, dažādi serf veikali un nomas. Protams, pēc pusstundas airēšanas uz sērf dēļa, manas rokas piebeidzās, tas nemaz nav tik viegli :) Atpūtos un ielīdu vēlreiz, bet tā īsti uz kājām pa vilni nošļūkt nesanāca, varbūt tik pāris sekundes, uz dēļa nostāvēt. Krišam gāja labāk, nošļūca pa pāris viļņiem, bet arī viņam diezgan ātri rokas piebeidzās no muļķīgās airēšanas. Tagad, ziemas periodā būs jāiet uz baseinu kraulā peldēt, lai attistītu vajadzīgās muskuļu grupas :) Vēlāk devāmies uz Sunset Beach, viļņi bija kā no grāmatas, bet īsti vēja nebija un diemžēl mans lielākais dēlis ir grimstošs manam svaram, izmēģināju, ļoti grūti iekšā tikt, nobraucu pa vilni un dabūju labu gabalu nākt atpakaļ pa krastu, tāpēc īsti nepaburāju, savukārt beidzot ko skatāmu iefilmēju, jo līdz šim īsti nebija laika. Krišam bija lielā diena, neskaitīju, bet aplam daudz griezienus varēja uztaisīt, kā arī vilnis bija perfekts un gluds.

Nav komentāru: