piektdiena, 2008. gada 22. februāris

Nedaudz par mani un vindsērfingu..





Esmu dzimis un jo projām dzīvoju mazpilsētā Talsi. Ar vējdēli iepazinos agrā bērnībā, Usmas ezerā, bet tās bija tikai dažas nedēļas vasaras brīvlaikā. Pirms gadiem trīs, tamlīdzīgs atribūts nonāca manā īpašūmā un sākās neatlaidīga cīņa, jo par tādu lietu, kā instruktors, vienkārši nezināju, bet interese plauka kā pienenes pļavā, attiecīgi, pēc ne visai veiksmīgas vasaras, ziemā iegādājos sakarīgu buru un T2 ledusdēli, kas bija pamatīgs lēciens tālākai attīstībai.
Vienā sezonā paspēju izskriet cauri gan freeride, gan race tipa sacīkšu inventāram, bet jau nākamajā pavasarī Tenerife iepazinos ar viļņu dēli, pie tā arī tagad pieturos. Ņemot vērā latvijas apstākļūs, ļoti bieži noder freestyle inventārs, pats novirziens tik ļoti neaizrauj, kā wave, bet tas ir labs treniņš. Runājot par treniņu, mēģinu pielāgoties visiem laika apstākļiem, kad uzsalst ledus, velku ārā ledus dēli un dodos uz ezeru, kad ūdens ir pa aukstu, bet ledus vēl nav uzsalis, tam pašam ledusdēlim skrūvēju klā† riteņus un dodos uz kādu, ar mašīnām neapdzīvotu stāvlaukumu. Kaut gan pēdējos gados latvijā ir diezgan siltas ziemas, ir sanācis gan decembrī, gan janvārī vēl jūrā paburāt.
Manā skatījumā, tehniski šis ir diezgan grūts sports, bet nu tas, savā ziņā, pārtapis par dzīves veidu un runā, ja reiz esi ar to saslimis, tas uz mūžū..
Zinu, ka globāli tas interesē daudzus, bet bieži cilvēki atduras pie finansēm, pacietības trūkuma un brīvā laika, man par to ir savs viedoklis..
Par finansēm. Nav jau būtība nekas hiperdārgs, bet jaunatne, kurai vajadzētu tamlīdzīgu aizraušanos, bieži izvēlas ko citu, tie ir saucamie "tusiņi", bāri, klubi u.c. tā nebūs normāla nedēļas nogale, ja tādos iestādījumos nebūs atstāti, vismaz savi 50Ls, bet ja iesākumā apmeklējumus samazinātu tikai uz pusi un paskatītos, kas gada laikā paliek pāri, tur noteikt sanāktu pilns iesācēja komplekts, jo labi pavadīta diena uz ūdens, noteikt sniegs daudz lielāku gandarījumu.
Pacietība. Bez tās šeit neiztikt un rezultāts atkarīgi no gribas spēka jaudas. Bet ir otra puse, praktiski nezinu nevienu sērferi, kas kādreiz skopotos ar padomiem, kā arī latvijā tiek rīkots serf seminārs, kas ir ļoti pozitīvs pasākums gan iesācējiem, gan jau advancētākiem braucējiem, pats arī esmu par tā visa attīstību šeit un ticiet man, uzturoties sērferu sabiedrībā, jautājot, uzklausot, progress būs daudz lielāks. Kā arī pastāv inventāra nomas un instruktori.
Vienkārši vēlos, lai mūsu būtu vairāk.
Tiekamies uz ūdens :)

2 komentāri:

LAT 717 teica...

tāāda bilde!!!)

LAT 1661 teica...

Jā, nu, bilde ir supper! :) Un tie cimdiņi... :D